Jazz tánc-Hip-Hop-Funkystreet-Funky-Art jazz-Kortárs táncok-Musical-Szeged-Dr. Inczédy Anita csoportjainak honlapja

AKTUÁLIS        BEMUTATKOZÁS      ELÉRHETŐSÉG      ÓRAREND      TANÁRAINK       FOTÓK      KOREOGRÁFIÁK      EREDMÉNYEINK      ALAPÍTVÁNYI 1%

Rólunk
 
Aktuális információk
 
Táncfotók 2012-2013
 
Galéria
 
Koreográfiáink, eredményeink
 
Támogatóink:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók száma
Indulás: 2007-08-29
 
BEMUTATKOZÁS

Modern tánc - Jazz tánc, hip-hop, funky, street funky, art jazz, kortárs táncok, musical 

 

 TánCentrum Moderntánc tanszak

Dr. Inczédy Anita tánccsoportjai

Próbaterem: Szeged, Festő u. 6.

Elérhetőségek

Mi is az a  modern tánc?

A tánc nyelve:
A tánc élő nyelv, amely az emberekről szól—művészi megnyilatkozás, amely a realitás talajából ered. A testmozgás önmagában véve még nem tánc, de csak akkor lesz érthető a tánc, ha megőrzi az ember természetes mozgáskifejezéséhez való értelmi kapcsolatát.

Kiaklakulása:
Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatnánk, hogy a klasszikus balett elleni lázadás hozta létre ezt az irányzatot a XX.században, ugyanis sokáig egyetlen művészi táncfajtának a klasszikus balettet fogadták el világszerte; viszont ez a táncstílus olyan alkati sajátosságokat követelt ,mely keveseknek adatott, illetve olyan  kötött mozdulatvilágot hordozott, mely kevés teret biztosított az egyéni önkifejezésnek.
A modern táncon belül számos differencia létezik, mára már gyűjtőfogalomként értelmezik, mely ma is folyamatosan bővülő új táncstílusok gyűjtő medencéjévé vált.

Klasszikus képviselői:
1. generáció: Isadora Duncan, Dalcroze, Lábán, Saint Denis, Ted Shawn, 
2. generáció: Mary Wigman, Kurt Joos, Martha Graham, José Limon,
3. generáció: Alvin Ailey, Merce Cunnigham

 
 

Tulajdonképpen mindenki megtalálhatja képzésünkben a testének, értelmi és érzelmi fejlettségének megfelelő táncok, technikák, és módszerek széles repertoárját.

Óvodásoknak:
5-6 éves kortól foglalkozunk a gyermek korosztállyal. Megtanítjuk őket a helyes testtartásra, kialakítjuk testtudatukat, játékos módszerekkel vezetjük be őket az esztétikus mozgás világába, illetve az évben 2 koreográfiát is megtanulnak, mely a Szegedi Nemzeti Színházban kerül bemutatásra. Célunk a zene, illetve a tánc megszerettetése.

Általános és Középiskolásoknak:
Gyermek, tini és ifjúsági csoportjainkban a mostanában oly divatos jazz, hip hop, funky , musical technikákkal ismerkedhetnek meg a tanulók. E korosztály fő kívánsága is magas színvonalon teljesül, mégpedig megtanulhatják azokat a mozgás formákat, melyeket a videoklippekben láthatnak.
A jazz, funky, hip hop, musical mellett ez a korosztály már ún. művészibb táncok felé fordul. Ajánljuk mindazoknak, akik igényes szép mozgásra vágynak, akik pusztán a kondíciójuk megőrzése érdekében szeretnének mozogni, és nem elégíti ki őket az aerobik típusú mozgás. Továbbá ajánljuk azoknak az egyetemistáknak, akik  egyetemi tornaórájuk helyett választanák ezt a sokrétűbb mozgásformát.

Kiknek ajánlott?  
 

Oktatási céljaink:

Oktatási célunk egy minél sokrétűbb tánctudást megalapozó táncismeretek nyújtása, mellyel elhivatott tanítványaink jó alapot kapnak bármely táncos hivatás betöltéséhez a későbbiekben,  illetve azok, akik kedvtelésből, hobbiként táncolnak egy olyan világképet kapjanak, melyben a testkultúra kiemelt szerepet kap, illetve az élet bármely mozgással foglalkozó területén egy olyan alapkultúrával induljanak, mely őket a többiek fölé emeli.

 
 

12 éves alapképzés, 15-20 fős osztályokban, hetente 2x1,5 órás gyakorlati órák keretében.
Iskolarendszerben működve, szeptembertől júniusig tart egy képzési év.
A tanulók minden év végén bizonyítványt kapnak.
Évközben és nyaranta igénytől függően tánckurzusok is indulnak

A képzésről:

 
 

Jazz tánc:
Eredetileg a feketék táncát értették ezalatt az 1940- es években. Azóta óriási fejlődésen ment keresztül. A klasszikus balett ellenhatásaként jött létre-arra épülve alakították ki saját stílusukat. Jellemzői a testrészek elkülönült használata ( izolációk), a felsőtest erőteljes használata ( contraction-release), párhuzamos lábtartások (parallel position), policentrikusság, ritmikai játékok, stb…
Az egyik legkedveltebb táncstílus. Köznyelven „Travolta” stílusa.

Hip hop:
Mai videoklippekben divatos táncstílusok egyike, mely eltolt ritmikai játékokkal, illetve dinamikus erőteljes mozgások, rugózások, szökkenések, ill.technikai elemek kíséretében hip hop zenei stílusra történik.

Funky, street funky:
Hasonlít a hip hophoz,de annál gyorsabb, klippekben gyakran látható mozgásformák, melyben már erőteljesen jelentkeznek a jazz elemei is. Elsősorban funky zenei stílusra történő folyamatos mozgássorok.

Mattox, Hammamadi (art jazz), Graham, Limon, Kortárs táncok:
Moderntáncok közé soroljuk őket. Leegyszerűsítve egy egy olyan technikát helyez középpontba, mely az összes mozgásfajtának új értelmet ad.pl a jóga elemeinek beemelése, vagy talaj elemek dominálása, rotációk, stb… Csak balett ill. jazz alapokkal rendelkező táncosok képesek elsajátítani.

Musical:
Broadway világának jellegzetes táncstílusa, közismert musicalek zenéjére, apróbb történetek, érzésvilágok megjalanítése.

Esztétkus testképzés:
Főleg óvodás és általános iskola alsó tagozatosainak részére, táncelőkészítő gimnasztika, melyek megalapozzák a helyes testtartást, ritmusos játékos gyakorlatokkal előkészítik a testet fizikailag ill.memóriailag a bonyolultabb mozgássorok elvégzésére.

Tanított táncstílusok: Jazz tánc, hip-hop, funky, street funky, art jazz, kortárs táncok, musical
 
 
 
Versenyeink:

Tagjai vagyunk az MTMSZ-nek (Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége), és a TOSZ-nak ( Táncpedagógusok Országos Szövetsége), ill. nemzetközi szinten az IDF-nek ( International Dance Federation). Ezen szövetségek versenyein rendszeresen részt vesznek tanítványaink.

Számos Magyarbajnoki, Európabajnoki és Világbajnoki aranyéremmel büszkélkedhetünk.

 
   
Elérhetőségeink:

Felelős: Dr. Inczédy Anita
Telefon:20/  33-67-619
E-mail:inczedya@t-online.hu

 
   
Jelentkezés:

Dr. Inczédy Anitánál a 06-20-33-67-619 telefonszámon.
Évközben is fogadunk jelentkezőket.

 
   
   

Cylex Tudakozó Silver Díj


 
Naptár
2018. Február
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
<<   >>
 
Dance with me
 
Linkajánló
 
Terembérlés Szegeden
 
Programajánló
 

Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***