Jazz tánc-Hip-Hop-Funkystreet-Funky-Art jazz-Kortárs táncok-Musical-Szeged-Dr. Inczédy Anita csoportjainak honlapja

AKTUÁLIS        BEMUTATKOZÁS      ELÉRHETŐSÉG      ÓRAREND      TANÁRAINK       FOTÓK      KOREOGRÁFIÁK      EREDMÉNYEINK      ALAPÍTVÁNYI 1%

Rólunk
 
Aktuális információk
 
Táncfotók 2012-2013
 
Galéria
 
Koreográfiáink, eredményeink
 
Támogatóink:
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók száma
Indulás: 2007-08-29
 
BEMUTATKOZÁS

Modern tánc - Jazz tánc, hip-hop, funky, street funky, art jazz, kortárs táncok, musical 

 

 TánCentrum Moderntánc tanszak

Dr. Inczédy Anita tánccsoportjai

Próbaterem: Szeged, Festő u. 6.

Elérhetőségek

Mi is az a  modern tánc?

A tánc nyelve:
A tánc élő nyelv, amely az emberekről szól—művészi megnyilatkozás, amely a realitás talajából ered. A testmozgás önmagában véve még nem tánc, de csak akkor lesz érthető a tánc, ha megőrzi az ember természetes mozgáskifejezéséhez való értelmi kapcsolatát.

Kiaklakulása:
Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatnánk, hogy a klasszikus balett elleni lázadás hozta létre ezt az irányzatot a XX.században, ugyanis sokáig egyetlen művészi táncfajtának a klasszikus balettet fogadták el világszerte; viszont ez a táncstílus olyan alkati sajátosságokat követelt ,mely keveseknek adatott, illetve olyan  kötött mozdulatvilágot hordozott, mely kevés teret biztosított az egyéni önkifejezésnek.
A modern táncon belül számos differencia létezik, mára már gyűjtőfogalomként értelmezik, mely ma is folyamatosan bővülő új táncstílusok gyűjtő medencéjévé vált.

Klasszikus képviselői:
1. generáció: Isadora Duncan, Dalcroze, Lábán, Saint Denis, Ted Shawn, 
2. generáció: Mary Wigman, Kurt Joos, Martha Graham, José Limon,
3. generáció: Alvin Ailey, Merce Cunnigham

 
 

Tulajdonképpen mindenki megtalálhatja képzésünkben a testének, értelmi és érzelmi fejlettségének megfelelő táncok, technikák, és módszerek széles repertoárját.

Óvodásoknak:
5-6 éves kortól foglalkozunk a gyermek korosztállyal. Megtanítjuk őket a helyes testtartásra, kialakítjuk testtudatukat, játékos módszerekkel vezetjük be őket az esztétikus mozgás világába, illetve az évben 2 koreográfiát is megtanulnak, mely a Szegedi Nemzeti Színházban kerül bemutatásra. Célunk a zene, illetve a tánc megszerettetése.

Általános és Középiskolásoknak:
Gyermek, tini és ifjúsági csoportjainkban a mostanában oly divatos jazz, hip hop, funky , musical technikákkal ismerkedhetnek meg a tanulók. E korosztály fő kívánsága is magas színvonalon teljesül, mégpedig megtanulhatják azokat a mozgás formákat, melyeket a videoklippekben láthatnak.
A jazz, funky, hip hop, musical mellett ez a korosztály már ún. művészibb táncok felé fordul. Ajánljuk mindazoknak, akik igényes szép mozgásra vágynak, akik pusztán a kondíciójuk megőrzése érdekében szeretnének mozogni, és nem elégíti ki őket az aerobik típusú mozgás. Továbbá ajánljuk azoknak az egyetemistáknak, akik  egyetemi tornaórájuk helyett választanák ezt a sokrétűbb mozgásformát.

Kiknek ajánlott?  
 

Oktatási céljaink:

Oktatási célunk egy minél sokrétűbb tánctudást megalapozó táncismeretek nyújtása, mellyel elhivatott tanítványaink jó alapot kapnak bármely táncos hivatás betöltéséhez a későbbiekben,  illetve azok, akik kedvtelésből, hobbiként táncolnak egy olyan világképet kapjanak, melyben a testkultúra kiemelt szerepet kap, illetve az élet bármely mozgással foglalkozó területén egy olyan alapkultúrával induljanak, mely őket a többiek fölé emeli.

 
 

12 éves alapképzés, 15-20 fős osztályokban, hetente 2x1,5 órás gyakorlati órák keretében.
Iskolarendszerben működve, szeptembertől júniusig tart egy képzési év.
A tanulók minden év végén bizonyítványt kapnak.
Évközben és nyaranta igénytől függően tánckurzusok is indulnak

A képzésről:

 
 

Jazz tánc:
Eredetileg a feketék táncát értették ezalatt az 1940- es években. Azóta óriási fejlődésen ment keresztül. A klasszikus balett ellenhatásaként jött létre-arra épülve alakították ki saját stílusukat. Jellemzői a testrészek elkülönült használata ( izolációk), a felsőtest erőteljes használata ( contraction-release), párhuzamos lábtartások (parallel position), policentrikusság, ritmikai játékok, stb…
Az egyik legkedveltebb táncstílus. Köznyelven „Travolta” stílusa.

Hip hop:
Mai videoklippekben divatos táncstílusok egyike, mely eltolt ritmikai játékokkal, illetve dinamikus erőteljes mozgások, rugózások, szökkenések, ill.technikai elemek kíséretében hip hop zenei stílusra történik.

Funky, street funky:
Hasonlít a hip hophoz,de annál gyorsabb, klippekben gyakran látható mozgásformák, melyben már erőteljesen jelentkeznek a jazz elemei is. Elsősorban funky zenei stílusra történő folyamatos mozgássorok.

Mattox, Hammamadi (art jazz), Graham, Limon, Kortárs táncok:
Moderntáncok közé soroljuk őket. Leegyszerűsítve egy egy olyan technikát helyez középpontba, mely az összes mozgásfajtának új értelmet ad.pl a jóga elemeinek beemelése, vagy talaj elemek dominálása, rotációk, stb… Csak balett ill. jazz alapokkal rendelkező táncosok képesek elsajátítani.

Musical:
Broadway világának jellegzetes táncstílusa, közismert musicalek zenéjére, apróbb történetek, érzésvilágok megjalanítése.

Esztétkus testképzés:
Főleg óvodás és általános iskola alsó tagozatosainak részére, táncelőkészítő gimnasztika, melyek megalapozzák a helyes testtartást, ritmusos játékos gyakorlatokkal előkészítik a testet fizikailag ill.memóriailag a bonyolultabb mozgássorok elvégzésére.

Tanított táncstílusok: Jazz tánc, hip-hop, funky, street funky, art jazz, kortárs táncok, musical
 
 
 
Versenyeink:

Tagjai vagyunk az MTMSZ-nek (Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége), és a TOSZ-nak ( Táncpedagógusok Országos Szövetsége), ill. nemzetközi szinten az IDF-nek ( International Dance Federation). Ezen szövetségek versenyein rendszeresen részt vesznek tanítványaink.

Számos Magyarbajnoki, Európabajnoki és Világbajnoki aranyéremmel büszkélkedhetünk.

 
   
Elérhetőségeink:

Felelős: Dr. Inczédy Anita
Telefon:20/  33-67-619
E-mail:inczedya@t-online.hu

 
   
Jelentkezés:

Dr. Inczédy Anitánál a 06-20-33-67-619 telefonszámon.
Évközben is fogadunk jelentkezőket.

 
   
   

Cylex Tudakozó Silver Díj


 
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Dance with me
 
Linkajánló
 
Terembérlés Szegeden
 
Programajánló
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!